2010. szeptember 12., vasárnap

Nyár után...

Nem magyarázkodom, folytatom.:)

ORSI levele:

"Kedves Shushanna!

Antal Andin keresztül (testvérem felesége) fedeztem fel a felhívásodat a rajzterápiára.

Szinte azonnal késztetést éreztem, hogy ceruzát ragadjak. Alig bírtam kivárni, mikor lesz egy kis szabadidőm, hogy rajzoljhassak. Pont ezeken a napokon Andi kisfia, Nándi is itt volt nálunk, "nyaralt". Ő is teljesen lázban égett, mi sül ki a nagy rajzolásból. Sőt, annyira segíteni akart, hogy még a féltett színes ceruzáit is felajánlotta, hogy nyugodtan használhatom. Nándival születése óta nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon sok kincsünket megosztjuk egymással, de a ceruzákat tényleg ki kell érdemelni. :) Jól esett, hogy kölcsönadta azt, ami neki olyan nagyon fontos. Ebből is érzem a szeretetét, és a bizalmát irántam.

A képen láthatod is, hogy már május 7-én készen volt a rajzom, de valamiért nem mertem/nem akartam/ szóval nem küldtem el a rajzomat. Az eredetit nem éreztem annyira a magaménak. Igazából azon csodálkoztam, hogy mindezt hogyan sikerült kihoznom magamból. Ennyire komplexet, sokszínűt, sokrétűt, bonyolultat.

5-6 évvel ezelőtt még ötvösnek készültem, nem álltak tőlem a művészetek. Aztán történt egy fordulat az életemben, és eltávolodtam tőlük. Azóta nem rajzoltam, nem festettem semmit. Ezért is csodálkoztam annyira, hogy ennyi idő után mi tört fel belőlem :)

Az eredeti rajzből csináltam még 2 verziót photoshoppal, mert szerintem így jobban él a kép, és képes üzenetet átadni arról, ami nekem mostanában fontos.

Nagyon örülök, hogy kiötlötted ezt a terápiát, sokaknak adtál vele önfeledt órákat, amikor tényleg csak magukkal foglalkozhattak, szabadon. Ez olyan volt, mint amikor belevágsz az ismeretlenbe, elindulsz az úton, nem tudod hova jutsz, de tudod, hogy jó úton vagy. Csakis a következő lépést ismered, hogy azután mit lépsz, majd a pillanat hozza, ha odaérsz. És mikor megérkezel, elcsodálkozol azon, hogy mire is voltál képes.

Köszönöm Shushanna!"

Orsi rajzai...

Az eredeti...


...Csillagmag...


...és az Univerzum.


Folytatása következik...:)

4 megjegyzés:

  1. nagyon szép. Már hiányoltam a bejegyzéseket. :) örülök, hogy újra megy a blog. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon szép rajz.:)

    és én is örülök, hogy újra megy a blog...:)

    VálaszTörlés
  3. Akkor ide is dicséret: Orsi, nagyon szép a rajz! :)

    VálaszTörlés
  4. Orsi az átalakított képeket még én sem láttam. Nagyon izgalmasak lettek. örülök, hogy rákattintottál a küldés gombra. :)

    VálaszTörlés